Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Konferencia a tanítható és tanulható egészségről a Magyar Tudományos Akadémián

írta   /   2013-10-04  /   nincs hozzászólás

Kutatók, pedagógusok, oktatási szakemberek és diákok részvételével rendeztek konferenciát Tanulható, tanítható egészség címmel csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián (MTA).

Az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának konferenciáján azokkal a társadalmi, pszichológiai, szociológiai és egészségnevelési kérdésekkel foglalkoztak az előadók, amelyeknek megértése az új Nemzeti alaptantervben szereplő biológia-egészségtan oktatását segíthetik.

sportologyerek2
A tanácskozás célja az volt, hogy a tudomány eredményeit közérthetően adják át és felhívják a figyelmet az egészségnevelés fontos területeire: hogyan függnek össze a nagy rendszerek, hogyan befolyásolják a mentális fejlődést, a megismerő funkciók fejlődését, a tanulási zavarok kialakulását többek között a környezeti hatások, a lelki funkciók és a táplálkozás – mondta el Csépe Valéria, az MTA levelező tagja, főtitkárhelyettese, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottság elnöke.
Kiemelte, hogy az MTA Közoktatási Elnöki Bizottsága részt vett egyes kerettantervek, így például az emelt szintű biológia és egészségtan alternatív verziójának kidolgozásában. Csépa Valéria hangsúlyozta: a konferencián nem véleményeket közvetítettek, hanem tudományos adatokra épített ismereteket közöltek. Céljuk, hogy megismertessék a pedagógusokkal: a tudomány emberei mely területeken tudják segíteni az új összetételű tantárgyakban megjelenő feladok ellátását.
A konferencián Tompa Anna, az MTA doktora Hogyan éljük túl a globalizációt? címmel tartott előadást, a sérülésekről és balesetekről Büki András, az MTA doktora, a fertőzések társadalmáról Barcs István, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Epidemiológiai Tanszék megbízott vezetője, a humán papilloma fertőzés veszélyeiről és megelőzéséről Mészáros Gyula klinikai főorvos beszélt a hallhatóságnak. Az öngyilkosság megelőzésének alapkérdéseiről Perczel Forintos Dóra, a Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszék vezetője tartott előadást.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Konferencia a tanítható és tanulható egészségről a Magyar Tudományos Akadémián QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →