Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

Kondiparkok, az aktív testmozgást, az erőnlétet javító “felnőttjátszóterek” épültek Nyíregyházán

írta   /   2013-10-26  /   nincs hozzászólás

 A város önkormányzata 22 millió forintot fordított a létesítmények kialakítására.  Szabó Edina, a helyhatóság tulajdonában lévő Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. sajtóreferense elmondta, hogy a belvárosban, valamint a jósavárosi, az örökösföldi és a Malom-kerti lakónegyedben épült kondipark, s emellett a Városi Stadionban is működik egy.kondipark
A fejlesztés a nyáron kezdődött, egyenként megközelítőleg 300 négyzetméteres területen, ahová szabadtéri sporteszközöket helyeztek ki. Mintegy 15-15 többfunkciós nyújtót, erőgépeket, felülőpadot, gerincerősítő karikákat, kar- és vállerősítőket, forgó fitneszkarikákat, lábhintákat, láblengető- és gyaloglóeszközöket használhatnak a testedzők, akik így minden testrészüket, izomcsoportjukat megmozgathatják.
A kondiparkok a társasházi övezetekben épültek, meglévő játszóterekhez közel. Az eszközöket úgy válogatták össze, hogy az egész család, a gyerekektől az idősekig mindenki megtalálja az életkorának megfelelőt.
A Nyíregyháza belvárosában, a Sarkantyú utcában lévő kondiparkot pénteken adták át, ahol 10 felnőtt- és 5 gyermeksporteszköz várja a sportolni vágyókat.
A létesítmények környezetét parkosítják majd, asztalokat, padokat is kihelyeznek a virágosított, fákkal, beültetett területre. Szeretnék ugyanis, ha az aktív testmozgás mellett egyfajta közösségi hellyé is válnának a nyíregyházi kondiparkok.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Kondiparkok, az aktív testmozgást, az erőnlétet javító “felnőttjátszóterek” épültek Nyíregyházán QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →