Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Komplex művészetterápiás csoport indul rákbetegeknek

írta   /   2014-01-18  /   nincs hozzászólás

Komplex – képzőművészet, mozgás, zene, biblioterápiás eszközöket alkalmazó – művészetterápiás önismereti csoport indul rákbetegek részére Mit nyújthat önnek a művészetterápiás önismereti csoport?

200391849-001A terápia során alkalmazott különböző művészeti eszközökön keresztül kifejezheti, és feldolgozhatja azokat a kérdéseket és problémákat, amelyek önt az önismeret felé irányították. Felszínre hozhatja és mélyebben megismerheti saját belső lélektani folyamatait, ami segítheti önt önmaga és személyes története jobb megértéséhez. Ez magában hordozza az alapvető változás, gyógyulás lehetőségét is. A művészetterápiában a különböző művészeti eszközöket az érzelmek és gondolatok személyes kifejezésének lehetőségeként használjuk. A cél ez által nem esztétikailag tökéletes művek készítése, ezért a csoportokon való részvétel semmiféle művészi előképzettséget nem igényel!

Hogyan működik a művészetterápiás önismereti csoport?

A művészetterápiás csoport 8-12 fő részvételével alakul. A kétheti rendszerességgel tartott találkozók alkalmával a csoporttagok különböző művészeti ágakkal dolgoznak, például rajzolnak, festenek, zenélnek, felolvasnak, írnak vagy mozdulatokkal kommunikálnak egymással. Az alkotásokat jellemzően minden csoporttag önállóan készíti el, de előfordulnak páros, illetve csoportos gyakorlatok is. Fontos, hogy a módszerben az aktív alkotás mellett időnként helyet kap a kész művészi alkotások befogadása is. Az átélt élményeket és az elkészült alkotásokat a résztvevők a csoportvezető segítségével, közösen dolgozzák fel. A művészeti alkotás nem önmagában cél, hanem eszköz az érzések és gondolatok kifejezésére.

A foglalkozások különböző, mindenki számára fontos témák köré épülnek úgy, mint önmeghatározás, életút, család, szociális kapcsolatok. A csoportfolyamat eredményeként a résztvevők megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül gondolataikkal, érzelmeikkel. Általános emberi problémák különböző nézőpontjait és megoldási módjait ismerhetik meg egymás megismerése által, ami segíthet a saját élethelyzet rendezésében, az önismeret elmélyítésében.

A csoportok időpontja: kéthetente, péntekenként, 13:00-16:00 óráig. Az első találkozás időpontja: amikor a megfelelő csoportlétszám kialakul

Helyszín: 1123 Budapest Greguss utca 2. Magyar Rákellenes Liga, RÁKÁSZ Segítő Szolgálat

További információk: – Az önismereti csoporton való részvétel a résztvevőknek díjmentes! – Az eszközöket a csoportvezető biztosítja, a résztvevőktől mindössze annyit kérünk, hogy kényelmes ruházatban jelenjenek meg és frissítőt hozzanak magukkal. – Az önismeretei csoport várhatóan 2014. júniusig tart. – A csoportokba rákbetegeket segítő önkéntesek is jelentkezhetnek. – A csoportot Kránitz Éva vezeti.

Jelentkezés: Strommer Szilvia, Magyar Rákellenes Liga önkéntes szolgálatának vezetőjénél, a +36 1 225-1621, 225-1622, vagy +36 20 565-5589 –es telefonszámokon, vagy a lelkisegely@rakliga.hu e-mail címen.

Várjuk minden kedves érdeklődő jelentkezését!
Forrás: szakmai partnerünk Magyar Rákellenes Liga

hirdetés

az oldal QR-kódja

Komplex művészetterápiás csoport indul rákbetegeknek QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →