Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

Koleszterindiéta Zsírsavcsökkentő receptek és orvosi tanácsok

írta   /   2013-12-06  /   nincs hozzászólás

Megjelent Dr.Palik Éva – Antal Emese – Dr.Karádi István KoleszterindiétaZsírsavcsökkentő receptek és orvosi tanácsok című kötete a  DIÉTÁS KÖNYVEK® sorozaton belül.

koleszterinkonyvA koleszterinről manapság divatos beszélni. Általában, mint a legfőbb közellenségek egyikét emlegetik, hiszen mást sem hallani, mint: „Az az egészséges, ami koleszterinszegény…”. De mi is az a koleszterin? Valóban csak rossz tulajdonságai vannak, vagy szervezetünknek szükséges tápanyaga? Hogyan lehet a vérben keringő zsírsavak szintjét befolyásolni? Melyek a gyógyszermentes módszerek, és mikor jön szóba gyógyszeres kezelés?

A koleszterin valamennyi sejt számára nélkülözhetetlen anyag. Akkor van baj, ha a szervezetünkben több van belőle, mint amennyi szükséges, illetve rossz helyen van (például az erek falában lerakódott).

A könyv orvos és dietetikus szerzői nemcsak elmagyarázzák a koleszterinnel és a zsírsavakkal kapcsolatos tudnivalókat, de praktikus tanácsokkal is ellátják az Olvasót a megfelelő étrend kialakításához.

A vérzsírok és a koleszterinszint csökkentésének titka a megfelelő táplálkozás és a kellő mértékű és rendszeres mozgás. A könyvben sok ízletes, ugyanakkor csökkentett koleszterintartalmú ételrecept, illetve kalória- és zsírtartalom-táblázat segíti az Olvasót az első lépések megtételében.

Érintett témák:

•    A vér zsírsavszintje és a keringési betegségek összefüggései
•    A keringési rendszer betegségei
•    Amit a vérzsírokról tudni kell
•    Életmódváltás, de hogyan?
•    Gyógyszeres kezelés
•    Koleszterindiéta a dietetikus szemével
•    Alacsony zsír-és koleszterintartalmú, és kedvező zsírsav-összetételű receptek
•    Receptek

hirdetés

az oldal QR-kódja

Koleszterindiéta Zsírsavcsökkentő receptek és orvosi tanácsok QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →