Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Klórgáz szabadult fel egy újpesti panellakásban

írta   /   2014-01-04  /   nincs hozzászólás

Klórgáz szabadult fel egy újpesti panellakásban csütörtök este, két embert kórházba vittek megfigyelésre – mondta a katasztrófavédelem. A FŐTÁV Zrt. közleményben tudatta, hogy a tartály takarítása során keletkezett a klórgáz.

tavvfutes    Ferenczi Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője  elmondta: egy Árpád úti, 10. emeleti panellakásba klórt tartalmazó folyadék jutott a távfűtéshez használt kiegyenlítő tartályból a panelillesztésen át. Ez szem- és nyálkahártya-irritációt okozott.
A katasztrófavédelem egységei a lakásban egészségügyi határérték alatti mennyiségű klórgázt mértek. A mentők egy férfit és egy gyereket vittek kórházba megfigyelésre.
A mentesítés miatt jelenleg a lakás nem lakható.
A FŐTÁV Zrt. az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy a lakóház fűtési rendszeréhez tartozó tágulási tartályában végzett takarítás során a távhőszolgáltató ezzel megbízott vállalkozója klórmésszel is fertőtlenített.
A takarítás során felhasznált víz a klórmésszel érintkezett, ennek hatására klórgáz szabadult fel és a repedéseken keresztül a helyiséggel alulról szomszédos lakásba jutott.
“A fűtési rendszerben közönséges víz kering, annak a balesethez nem volt köze” – zárták a közleményt.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Klórgáz szabadult fel egy újpesti panellakásban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →