Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Kiterjesztették az egészségügyi béremelésre jogosultak körét

írta   /   2013-11-16  /   nincs hozzászólás

Több munkakörrel, végzettséggel bővítették ki az egészségügyi béremelésre jogosultak körét. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny e heti számában jelent meg.
noverek Az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló kormányrendelet módosítása szerint a 2012. január 1-je és 2013. július 15-e közötti időszakra visszamenőleges béremelésre jogosultak azok, akik ápolási igazgató, egészségügyi szakoktató, mentőhelikopter-vezető munkakörben dolgoznak, valamint a kémikus és a fizikus felsőfokú végzettséggel rendelkező egészségügyi dolgozók.
A visszamenőleges béremelés összege megegyezik azzal az összeggel, amely a dolgozót eseti keresetkiegészítésként megillette volna, ha 2013. július 15-én is a kormányrendeletben korábban felsorolt egészségügyi szolgáltató alkalmazásában áll. A visszamenőleges béremelés biztosításához a foglalkoztatottak szükséges adatait a munkáltatóknak november 15-éig kell elküldeniük a GYEMSZI-nek.
Ezen felül a visszamenőleges egészségügyi bérrendezés kiterjed azokra, akik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgó tüdőgondozó állomásának, valamint a fővárosi és pécsi járóbeteg-szakrendelésén és miskolci ápolási otthonában dolgoznak, továbbá azokra, akik a Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Fürdő és Gyógyászati Központ, a Rákosmenti Egészségügyi és Szociális Központ, Kecskeméten az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának dolgozói. A bérrendezés vonatkozik a verpeléti önkormányzat, valamint a hevesi HEVA Kft. érintett dolgozóira is.
Mindezen intézmények egészségügyi ágazati előmeneteli rendszer hatálya alá tartozó foglalkoztatottjai azonban csak 2013. január 1-jétől, de legfeljebb a munkáltatónál fennálló foglalkoztatási jogviszonya időtartamára, míg a HEVA Kft.-nél csak legfeljebb 2013. május 1-jétől jogosultak az illetmény- vagy bérnövelésre.
A jogszabály szerint a visszamenőleges bérkompenzációt egy összegben a novemberi illetményükkel, decemberben kapják meg a dolgozók.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Kiterjesztették az egészségügyi béremelésre jogosultak körét QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →