Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Gyógyszerekről  >  jelenlegi cikk

Kirobbanó formában az európai gyógyszergyártók

írta   /   2013-04-09  /   nincs hozzászólás

Jelentős felülteljesítés figyelhető meg az európai gyógyszergyártóknál a teljes piaccal szemben az elmúlt 1 évben, melynek mértéke az utóbbi hetekben csak fokozódni látszik. – írja az investor.hu. A gyógyszeripari képviselők közel 25 százalékot emelkedtek az utóbbi 52 hét során, míg a teljes piac ”csak” nagyjából 15 százalékos bővülésre volt képes. A különbség pedig tovább emelkedhet, hiszen számos gyógyszercég árfolyama technikailag is kedvező képest fest, annak ellenére is, hogy azok valamelyest megtorpantak az utóbbi napokban, továbbá az indikátorok is figyelmeztető jeleket küldenek. Forrás: 123rf.com

Bár a 600 legnagyobb európai céget leképező StoxxEurpe 600 index közel 15 százalékot emelkedett az elmúlt 1 évben, vannak olyan vállalatai, illetve komplett szektorai is, melyek jócskán felülteljesítik a benchmarkot.

Az egészségügyi szektort alkotó vállalatok árfolyama, több mint 25 százalékkal emelkedett az elmúlt 1 évben, jócskán meghaladva a teljes index 15 százalékos növekedését. Bár az utóbbi 52 hetes relatív teljesítmény nem volt egyenletes az egészségügyi szektor számára, az utóbbi hetekben drasztikusan sikerült felülteljesíteni az indexet.
Forrás: [origo]

Forrás: investor.hu

hirdetés

az oldal QR-kódja

Kirobbanó formában az európai gyógyszergyártók QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →