Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Ki az ország legjobb fiatal életmentője?

írta   /   2014-01-16  /   nincs hozzászólás

Az Országos Mentőszolgálat és az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány elsősegélyversenyt hirdet 5-10. osztályos diákoknak. A verseny nemcsak azoknak szól, akik járatosak a segélynyújtásban, hanem azoknak is, akik szeretnék elsajátítani azt!
Szomorú tények

mentoHazánkban a lakosság kevesebb, mint 1%-a rendelkezik megfelelő elsősegély-ismeretekkel, tudásukat alkalmazni feltehetően ennél is kevesebben tudják. Pedig életveszélyes helyzetekben gyakran az első 3-5 perc számít. Ilyenkor a bajba jutott túlélési esélyei a jelenlévő laikusokon múlik! Az elsősegélynyújtás elsajátítása nem nagy dolog, és bizonyítottan fiatalkorban a leghatékonyabb. Ha már járatos vagy benne, ha még nem, vagy szeretnéd a korábbi tudásodat felfrissíteni itt a lehetőség!
10 éves kortól

Az Országos Mentőszolgálat és az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány két versenyt is hirdet, egyiket 5-6. osztályosoknak, a másikat 7-12. osztályosoknak, utóbbit két külön, általános és középiskolai kategóriában. Céljuk az elsősegélynyújtás minél szélesebb körű megismertetése.

Elmélet és gyakorlat

A háromfős csapatoknak három elméleti fordulón kell helytállniuk, majd a legjobban szereplő csapatok kerülnek a szituációs döntőbe, ahol élethűen megrendezett baleseti-szituációkban kell helytállniuk.
Forrás: mento.hu

hirdetés

az oldal QR-kódja

Ki az ország legjobb fiatal életmentője? QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →