Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Készül a Terápia második évada

írta   /   2013-08-09  /   nincs hozzászólás

Jó hír a Terápia kedvelőinek, hogy megkezdődött a magyar HBO saját gyártású sorozata második évadának forgatása. Az HBO műsorán 2012-ben volt látható a Terápia első évada, mely a pszichoterápia zárt ajtók mögötti világát mutatja be Mácsai Pál főszereplésével.

Alig ért véget a magyar HBO saját gyártású sorozatának, a Társas játék második évadának forgatása – amelynek premierje 2013. októberében lesz -, máris újabb munka vette kezdetét: augusztus eleje óta tart a Terápia című drámasorozat második évadának forgatása a rákospalotai Origo Filmstúdióban.

terápia2

Az első évadot 2012-ben készítette és vetítette az HBO, mely hatalmas sajtóvisszhangot kapott, ugyanis mind témaválasztásában, mind a szereplőgárda tekintetében figyelemreméltó alkotásnak bizonyult. Az izraeli Be Tipul (In treatment) című sikerszéria hazai adaptációján kívül elkészült már a román, cseh és lengyel verzió is, de a régión kívül a világ számos pontján aratott jelentős szakmai és közönségsikert a sorozat. Az amerikai változat – In Treatment címmel, Gabriel Byrne főszereplésével – Emmy- és Golden Globe-díjjal is büszkélkedhet.

A második évad forgatása augusztus elején vette kezdetét, és a tervek szerint november végéig tart. Az első évadhoz hasonlóan, az új szériában is öt történetet kísérhetnek figyelemmel a nézők. Ezúttal azonban az írók szabadabban nyúlhattak az eredeti forgatókönyvhöz, így az ötből három történet jelentősen eltér az eredetitől.

A rendezők az első évadhoz hasonlóan ismét Enyedi Ildikó és Gigor Attila lesznek, akikhez a második évad egyik történetszálának rendezésében csatlakozik az Angliában végzett ifjú tehetség, Nagypál Orosolya is. A vezető forgatókönyvíró ezúttal is Tasnádi István, aki Gigor Attilával kezdte el írni a forgatókönyvet. Hozzájuk csatlakozott Jeli Viktória és Baráthy György is. Az HBO a Terápia második évadának produceri feladataira a nagy filmes múlttal rendelkező Váradi Gábort kérte fel.

Forrás: hbo.hu
A sorozat jövő évben lesz látható az HBO műsorán.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Készül a Terápia második évada QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →