Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Kedden érkezik a Fülöp-szigetekre a református szeretetszolgálat segélycsoportja

írta   /   2013-11-11  /   nincs hozzászólás

Kedden kora délután érkezik a Fülöp-szigetekre a Magyar Református Szeretetszolgálat segélycsoportja és várhatóan másfél-két hetet töltenek a tájfun sújtotta térségben – mondta el Osgyán Dániel, a szeretetszolgálat munkatársa, a katasztrófahelyzetek és a nemzetközi programok vezetője a hétfő délutáni budapesti indulást megelőzően.

haiyantájfun    A segélycsoport hét tagja, köztük négy orvos és két ápoló elsősorban fogyóeszközöket, orvosi műszereket, kötszereket, fájdalomcsillapítókat, gyógyszereket, infúziókat visz magával.
A küldöttség a legnagyobb kárt szenvedett szigeten fekvő Tacloban városában fog segítséget nyújtani. A csoport 15 ezer dollár értékű egészségügyi felszereléssel és adománnyal, valamint további 15 ezer dollárnyi készpénzzel indul útnak. A csoport teljesen önellátó, kórházi sátorral is rendelkezik, így a gyógyítást az érkezés után azonnal megkezdik.
Osgyán Dániel elmondta, hogy a természeti katasztrófák után egyre szervezettebb a humanitárius segítségnyújtás, az ENSZ erre szakosodott egységei koordinálják az egyes területen dolgozó csapatok munkáját. Ma már online felületeken tudják a különböző segélyszervezetek felajánlani segítségüket – tette hozzá.
A szeretetszolgálat korábban azt közölte, hogy másodlagos céljuk felmérni a helyreállítás során adódó igényeket és lehetőségeket.
Arról is tájékoztattak, hogy a szeretetszolgálat adománygyűjtést indított a katasztrófával sújtott terület megsegítésére, mely a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával támogatható vagy a 10702019-85008898-51100005 számlaszámon keresztül, továbbá a szeretetszolgálat jobbadni.hu oldalán online adományozásra is lehetőség van.
A Baptista Szeretetszolgálat humanitárius csapata hétfő délután már megérkezett az ázsiai országba, és még az éjjel tovább indul a katasztrófa sújtotta övezetbe.
A Fülöp-szigeteki kormány becsléseire hivatkozva a helyi hatóságok vasárnap azt közölték, hogy több mint tízezer halálos áldozata lehet az ország középső részén végigsöpört Haiyan tájfunnak Leyte szigetén és környékén.
Az UNICEF Magyar Bizottságának hétfői közlése szerint eddig összesen tizenháromezer családnak elegendő, az életben maradáshoz nélkülözhetetlen terápiás élelmiszert, egészségügyikészletet, szappant és tiszta ivóvizet indítottak útnak a katasztrófa által leginkább érintett Tacloban térségébe.
Az ENSZ gyermekalapjának magyar szervezete felhívta a figyelmet arra, hogy a 13666-os adományvonalat tárcsázva bárki 500 forinttal segítheti a segélyszervezet munkáját.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Kedden érkezik a Fülöp-szigetekre a református szeretetszolgálat segélycsoportja QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →