Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Kávészünet a gyerekosztályon

írta   /   2013-12-06  /   nincs hozzászólás

Mikulás alkalmából a SOTE I. számú gyerekklinikájára látogatott a Kávészünet Együttes. A zenekar tagjai a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretében megzenésített versekkel szórakoztatták a Vese és Művese osztályának kis betegeit.
kaveszunetA teremben ülő gyerekek izgalommal nézik a zenekar készülődését. Többségük jó néhány napja itt van, de olyan is akad köztük, aki hetek óta vendégeskedik az osztályon. Az egyik kislány például 150 kilométerre lakik Budapesttől, mindkét veséjét kivették, ezért már több hete van itt. Reményei szerint a hét végére végre hazamehet.
A koncert elkezdődik. A gyerekek először félénken, majd egyre nagyobb lelkesedéssel és örömmel hallgatják a megzenésített verseket.
„A K&H gyógyvarázs mesedoktorok kezdeményezése már az augusztusi induláskor felkeltette érdeklődésünket. Örülünk, hogy sikerült megszervezni ezt az alkalmat, és mi is hozzájárulhatunk a beteg gyerekek felvidításához, ezzel pedig megkönnyíthetjük gyógyulásukat” – mondta el Popovics György, a formáció énekese. „A mesén kívül a zene jótékony hatásában is hiszünk. Nem rendkívüli eset, hogy gyerekeknek játszunk, rendszeresen tartunk iskolásoknak úgynevezett Trendhagyó Irodalomórákat. Örülünk, hogy a kicsik interaktívan bekapcsolódtak az előadásba, kiderült, ki milyen jól ismeri a költőket, illetve az is, hogy szinte mindenki tud ritmusra csettinteni.”
A mini-koncert egyértelműen elérte célját: a gyerekek a zene lendületével együtt engedték el fájdalmaikat, félelmeiket. „Nagyon élveztem a fiúk zenélését, kár, hogy nem maradnak még egy kicsit” – mondta egy kislány.
Az elmúlt négy hónapban már több mint 3800 önkéntes mondott mesét a kórházakban a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretében. Ők már személyesen is megtapasztalták a mese testet-lelket gyógyító hatását. A programban jelenleg országszerte 40 kórház vesz részt, ahova az önkéntesek a K&H gyógyvarázs honlapján az intézmények által kijelölt napokra regisztrálhatnak.
Aki maga is szeretne K&H gyógyvarázs mesedoktor lenni, látogasson el a http://www.khgyogyvarazs.hu weboldalra, ahol regisztrálhat akár a személyes, akár a most indult, weben keresztül történő meseolvasásra.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Kávészünet a gyerekosztályon QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →