Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Karácsonyi, szilveszteri tüzek – a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem

írta   /   2013-12-24  /   nincs hozzászólás

A karácsonyi, szilveszteri tűzesetek megelőzése érdekében a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem.

tuzkaracsony   Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) sajtószóvivője közleményében emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban már tizenhárom alkalommal riasztották a tűzoltókat az ünnepi készülődéssel összefüggő tűzesetekhez.
Mint írta, a lakástüzek megelőzéséért ügyelni kell az év végi ünnepek idején arra, hogy a gyertyák, mécsesek közelében ne legyen éghető tárgy, ne gyújtsunk mécsest huzatos szobában, a nyílt lángot ne hagyjuk felügyelet nélkül. Az elektromos zárlat okozta tűz is megelőzhető, ha kizárólag megbízható gyártótól származó fényfüzért, hangulatvilágítást használunk.
A katasztrófavédelem azt tanácsolja továbbá, hogy csak legális árusító helyen vásároljunk szilveszteri tűzijátékokat, és azokat csak a szabadban hozzuk működésbe.
A pirotechnikai eszközöket megbontani, átalakítani és azokat kézből működtetni nem szabad. A rakétákat mindig egyetlen ember indítsa be, és erős szélben halasszuk el a tűzijátékot – írta tájékoztatójában az OKF szóvivője.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Karácsonyi, szilveszteri tüzek – a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →