Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Karácsony utolsó napján mintegy száz esethez riasztották a tűzoltókat

írta   /   2013-12-28  /   nincs hozzászólás

Karácsony utolsó napján, csütörtökön országszerte mintegy száz esethez riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit – tudatta Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken a honlapján.

FIRST ALERT SCO7 COMBINATION SMOKE AND CARBON MONOXIDE ALARM  A tűzoltók 46 helyszínen tüzet oltottak, 46 helyen pedig műszaki mentést végeztek – olvasható a katasztrofavedelem.hu oldalon.
Csütörtökön szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba kilenc embert – egy felnőttet és nyolc gyermeket – a Vas megyei Csörötnek egyik családi házából. Közülük öt embernél állapítottak meg enyhe mérgezést a mentőszolgálat munkatársai, délutánra már mind a kilenc ember elhagyhatta a kórházat.
Budapest XII. kerületében tizenegy embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát, miután a társasház egyik lakásában jelzett a szén-monoxid-érzékelő és a kiérkező tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek. Három embert megfigyelésre kórházba szállítottak.
A közlés szerint három személyautó ütközött össze csütörtök délután az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 147-es kilométerszelvénynél. A helyszínről a mentők négy sérültet szállítottak kórházba. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a sztráda Budapest felé vezető oldalát a rendőrség teljes szélességében lezárta, az autópályán este fél tíz körül indult meg ismét a forgalom.
A vétlen autó egyik utasa, egy 51 éves őrbottyáni nő az éjszaka elhunyt.
AZ OKF tájékoztatása szerint egy személyautó fának hajtott a 6-os számú főút Fejér megyei szakaszán, Adony közelében csütörtök este. A balesetben a jármű vezetője súlyosan megsérült. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a 6-os főutat a rendőrség teljes szélességében lezárta. A forgalom este fél tizenegykor állt helyre az érintett útszakaszon.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Karácsony utolsó napján mintegy száz esethez riasztották a tűzoltókat QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →