Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Kampányt indít az illegálisan működő klinikák ellen Peking

írta   /   2013-10-05  /   nincs hozzászólás

Egyéves kampány kezdődik Kínában október elsejével az egészségügyi rendszeren kívül működő “fekete klinikák” ellen – adta hírül a Hszinhua hírügynökség.

A kampányt a közbiztonsági minisztérium, valamint a nemzeti egészségügyi és családtervezési bizottság irányítja, négy másik kormányzati szervvel együttműködésben.

klinikak
A kezdeményezés a hivatalos bejelentés szerint mindenekelőtt az egészségügyi hatóságok engedélyével nem rendelkező klinikák megtalálására és bezárására, a képesítés nélkül praktizáló orvosok kézre kerítésére, az illegális tevékenységek felszámolására irányul.
A fekete klinikák virágkorukat élik a kelet-ázsiai országban. Ennek legfőbb oka az, hogy a szülőhelyüket jobb állás és magasabb kereset reményében elhagyó több mint 260 millió migráns munkás nem részesül a városlakóknak járó egészségügyi kedvezményekből, vagyis azoknál jóval drágábban veheti csak igénybe átmeneti lakhelyének szolgáltatásait. Az engedéllyel nem rendelkező klinikák és orvosok ezzel szemben olcsó ellátást ígérnek, a munkások így a higiéniai hiányából és a képzetlenségből fakadó kockázatok ellenére is látogatják azokat.
A Hszinhua hírügynökség egy korábbi statisztikája szerint az utóbbi három évben mintegy ezer ilyen klinikát zártak be, sok ezek közül ugyanakkor már napokkal később újranyitott.
Többnyire ezeken a klinikákon zajlik az illegális, az egyke-politika bevezetése óta igen elterjedt szelektív abortuszok elvégzése is. A most meghirdetett kampány kiemelt célja éppen ezért a magzat nemének megállapításában segédkező intézmények bezárása, s az orvosi indok nélkül elvégzett, nemi alapú magzatelhajtás szigorú megbüntetése.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Kampányt indít az illegálisan működő klinikák ellen Peking QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →