Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Jubilált a szervátültetett és szervre váró gyerekek tábora

írta   /   2013-07-04  /   nincs hozzászólás

jubilaltJubilált a Transzplantációs Alapítvány által szervezett szervátültetett és szervre váró gyerekek tábora – egy hét örömteli együttlét immár tíz éve! A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért 2013. június 24-30. között tizedik alkalommal szervezte meg a szervátültetett és szervre váró gyerekek MI IS NYARALUNK! élményterápiás nyári táborát Balatonvilágoson.

Az egy hetes tábornak 200 résztvevője volt: a 8 szív-, 2 tüdő-, 19 máj-, 21 vese-, és 2 kombinált vese-máj átültetett gyermek – a komplex család-rehabilitáció érdekében -, együtt nyaralt az egészséges testvérekkel és a szülőkkel. Hat olyan gyermeket is üdvözölhettünk a táborban, akik tavaly az Eurotransplant szervezet révén jutottak új esélyhez a teljes életre.

A táborban 22 önkéntes segítő gondoskodott arról, hogy mind a gyermekeknek, mind a szülőknek tapasztalatokban gazdag, programokkal teli, jól szervezett nyaralásban legyen részük. A Mi is nyaralunk – Mi is sportolunk tábor rendkívüli élményt nyújt a szervátültetett gyerekek és az érintett családok számára. A táborlakó gyermekek – állapotuk miatt – nagyon sok olyan kalandból és szórakozási lehetőségből kényszerülnek kimaradni, ami egészséges társaik számára könnyedén és természetesen elérhető. Betegségük következtében közösségi életük is sérülhet. Nehezebben találnak befogadó, megértő társaságot, ahol testi-lelki problémáikat szerető támogatással oldhatják és dolgozhatják fel, és közben örömteli pillanatokat élhetnek át. A tábor egész hete a felhőtlen kikapcsolódás, az önbizalom-építés ideje volt.

A gyerekek sportoltak, játszottak, zenés-verses programokon vettek részt, ki mit tud-on mérték össze tudásukat, gyógyító beszélgetéseket folytattak, kalandparkba jártak, valamint siófoki hajókázáson is részt vettek. A táborba több neves fellépő is ellátogatott, hogy műsorukkal megörvendeztessék a táborlakókat – mosolyt csalt a gyerekek arcára és szívébe a PaDöDő, Anna and the Barbies, a Fivérek, Kárász Eszter, Polgár Peti, Pomázi Zoli. A jubileumi ünnepség keretében 300 piros lufi szállt az égbe a gyerekek, szüleik és a meghívott vendégek kívánságaival. Bízunk benne, hogy valamennyi teljesül!

Korábbi írásunk a gyerektáborról itt érhető el.

Forrás: Nemzeti Vese Program

hirdetés

az oldal QR-kódja

Jubilált a szervátültetett és szervre váró gyerekek tábora QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →