Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Jövőre tizenkilenc szakma számít hiányszakmának az egészségügyben

írta   /   2013-12-21  /   nincs hozzászólás

Tizenkilenc egészségügyi hiányszakmát nevesített az emberi erőforrások minisztere a jövő évre. Az erről szóló tájékoztató a kormány hivatalos honlapján olvasható.

Thoughtful female doctor in the green uniform looking at the x-r    Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről szóló kormányrendelet alapján jövőre hiányszakmának számít egyebek között a csecsemő- és gyermekgyógyászat, az igazságügyi, az oxyológiai és sürgősségi orvostan, a radiológia, a pszichiátria, a sugárterápia, a tüdőgyógyászat, az infektológia, a patológia, a neurológia és az orvosi laboratóriumi diagnosztika.
Szintén e rendeletben tették közzé a jövő évi központi gyakornoki és a rezidensi keretszámokat is.
Eszerint a négy orvosegyetemi képzőhelyre összesen 179 központi gyakornoki helyet hirdettek. A háziorvostan és oktatói utánpótlás céljára – négy szakmában – meghirdetett központi gyakornoki keretlétszám a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában (DEOEC) 41 fő, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) 38, a Semmelweis Egyetemen (SE) 61, a Szegedi Egyetem (SZTE) 39 fő.
A rendelet szerint jövőre összesen 988 rezidensi keretszámot hirdettek; a DEOEC-en 242-t, a PTE-n 205, a SE-n 332 és Szegeden 209 helyet. Költségtérítéses képzésre összesen 1136 helyet hirdettek. A rendelet értelmében a keretszámok jövő év december 31-ig használhatók fel.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Jövőre tizenkilenc szakma számít hiányszakmának az egészségügyben QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →