Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Jövőre emelkedhet az önkéntes pénztári befizetések adókedvezménye

írta   /   2013-10-30  /   nincs hozzászólás

Jövőre emelkedhet az önkéntes nyugdíjpénztári, illetve egészségpénztári egyéni befizetések után igénybe vehető adókedvezmény felső határa. Erről Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke beszélt kedden Budapesten, egy szakmai konferencián.

A visszaigényelhető összeg felső határa 150 ezer forintra emelkedne az eddigi maximum 130 ezer forintról, és ehhez elegendő lenne egyetlen pénztári tagság is. Eddig ugyanis a maximális kedvezmény eléréséhez két típusú pénztárban – nyugdíj- és egészségpénztárban – kellett tagnak lenni, illetve a nyugdíjhoz közel állók esetében létezett csak – két pénztári tagság esetén – a 150 ezer forintos kedvezmény – fejtette ki a szövetség elnöke az OTP – Portfolio.hu Öngondoskodás az egészség jegyében konferencia 2013 elnevezésű szakmai tanácskozáson.
Lehoczky László elmondta azt is, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára fölkerült a pénztárak működését szabályozó törvény módosítását célzó tervezet, amelynek egyik legmarkánsabb eleme, hogy egy új pénztári formát hoz létre, a foglalkoztatói pénztárat. Ez egy olyan zárt pénztártípus, amelyet a munkáltató hoz létre. Hozzátette, hogy véleménye szerint az ilyen típusú pénztárak akkor lesznek működőképesek, ha a munkáltató nemcsak a befizetéseket, hanem a működésüket is támogatja.
Jelentős változásként említette azt is, hogy a tervezet szerint a pénztártag, aki 2012 után rokkant minősítést szerzett – azaz rokkantsági ellátásban részesül -, az önkéntes nyugdíjpénztárban olyannak minősül, mintha elment volna nyugdíjba, és így kiegészítő nyugdíjszolgáltatásban részesülhet.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Jövőre emelkedhet az önkéntes pénztári befizetések adókedvezménye QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →