Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Jótékonysági Doktor Regatta Balatonkenesén

írta   /   2013-05-26  /   nincs hozzászólás

Jótékonysági vitorlásversenyen láttak vendégül 24, korábban súlyos beteg gyermeket Balatonkenesén. A Szent László Kórház gyógyult betegeinek egy vitorlásversenyen szerveztek junior regattát.  A szervező Ments Élet Alapítvány célja, hogy a gyermekek szórakozása mellett felhívja a figyelmet a véradás fontosságára.

vitorlas

Többségében a Szent László Kórház Gyermekhematológiai Osztályának gyógyult kis betegei érkeztek a balatonkenesei kikötőbe. Közülük betegségük miatt sokan soha nem jártak a Balatonnál.

„Huszonnégy ifjoncnak egy nappal előrébb hoztuk a Gyermeknapot,– mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója – ugyanis a Ments életet Alapítvánnyal és az I. Pharma Kupa Doktor Regatta Vitorlásverseny szervezőivel együttműködve valósítottuk meg azt, hogy a korábban nagyon súlyosan beteg gyermeketek hívtuk el erre a versenyre”.

 kovacslazar

Profi vitorlázók, köztük Litkei Farkas olimpikon és tízszeres Kékszalag győztes segítségével a gyerekek és kísérőik öt hajón indultak útnak az ifjúsági vitorlás versenyen.

Az erős széllel és a hullámokkal is meg kellett küzdenie a gyermekeknek. A bátrabbak a hajó kormányozását és a kabint is kipróbálták.

A két évvel ezelőtt létrejött Ments életet Közhasznú Alapítvány a jótékonysági rendezvénnyel a vér útjának utolsó fázisát kívánta bemutatni, ezért olyan gyermekeket hívtak meg, akik több egység vért kaptak gyógyulásuk hónapjai alatt.

gyerekek

„Most szeretnénk a vér útjának utolsó fázisát bemutatni. Olyan gyerekeket hívtunk ide, akik nagyon sok vért kaptak azért, hogy ők itt lehessenek” – mondta Mikola József, az Alapítvány elnöke.

A vitorlázás végén a verseny résztvevőit Kovács Lázár séf várta finom falatokkal.

A jótékonysági vitorlásverseny eszmeiségét és céljait a Kérdezze! Magazin, mint a Ments Életet Alapítvány szakmai partnere, is támogatta.

gyoztesek

fotó: Sarudi Bernadett

hirdetés

az oldal QR-kódja

Jótékonysági Doktor Regatta Balatonkenesén QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →