Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Jobb szűrni mint megijedni – ingyenes szűrőprogramok a Balatonnál augusztus 15-ig

írta   /   2013-07-18  /   nincs hozzászólás

     2013 a népegészségügyi mozgósítás éve; a szűrőkamiont háromnapos Velencei-tavi próba után indították el, egy hónap alatt körbejárja a Balaton partját, tíz helyszínen ingyenes szűrésekre invitálja a lakókat és a nyaralókat.
A magyarok fele keringési, szív- és érrendszeri betegségekben, több mint negyede daganatos betegségben hal meg. A 65 év alatti halálozásban 40 százalékot képviselnek a daganatos betegségek, 30 százalékot a keringési betegségek. Ezek az értékek 70-80 százalékkal nagyobbak, mint az Európai Unió átlaga.

szurobuszbalaton
A nem dohányzók érdekében hozott intézkedések, a transzzsírok betiltása, a népegészségügyi termékadó a gyors intézkedések közé tartoztak.
A minisztérium által indított szűrőprogramban olyan hiteles információkat kapnak a jelentkezők, amelyek alapján – ha szükséges – további vizsgálatok végezhetők.
A szűrőkamiont a balatoni turné után az egészségfejlesztési irodák igényelhetik.
A mobil szűrési programot a kamion mellé kiépült nyolc egészségügyi pavilon egészíti ki, így nemcsak ingyenes emlő- és melanomaszűrésre nyílik lehetőség, hanem igénybe lehet venni a dohányzással, a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadást is.
Az egészségfejlesztési programot az Egészségügyért Felelős Államtitkárság, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Országos Egészségfejlesztési Intézet és az Egészségkommunikációs Központ szervezi.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Jobb szűrni mint megijedni – ingyenes szűrőprogramok a Balatonnál augusztus 15-ig QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →