Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Jó tanácsok Halottak napjára – A gyertyák és mécsesek helyes használatára figyelmeztet a katasztrófavédelem

írta   /   2013-10-30  /   nincs hozzászólás

A tűzesetek megelőzése érdekében a gyertyák és mécsesek helyes használatára figyelmezteti a lakosságot a Mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

  mécsesek  Hajdú Márton, az OKF helyettes szóvivője felhívja a figyelmet arra, hogy a gyertyák és mécsesek helytelen használata a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhat. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megnő a lakástüzek száma.
A tűzesetek kiváltó oka legtöbbször az, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire.
A temetőkben pedig száraz idő esetén egy felboruló gyertya vagy mécses is elegendő ahhoz, hogy tűz keletkezzen és a szél a lángok továbbterjedését még meg is gyorsítja.
Ezért arra kérik a lakosságot, hogy körültekintően válasszák meg a gyertyák és mécsesek helyét, rakják olyan helyre azokat, ahol nem dőlhetnek el, ahonnan nem eshetnek le. Emellett használjanak éghetetlen anyagból készült alátéteket – közölte Hajdú Márton.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Jó tanácsok Halottak napjára – A gyertyák és mécsesek helyes használatára figyelmeztet a katasztrófavédelem QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →