Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Izületi sérülések gyógyítására szolgáló műszereket adta át a győri kórházban

írta   /   2013-05-10  /   nincs hozzászólás

muteteszkozTérd, váll- és bokaízületi sérülések rendbetételére szolgáló arthroscopos-műszerek új generációját adták át a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.

    A 20 millió forint összköltségű berendezést a győri önkormányzat támogatásával vásárolta meg a gyógyító intézmény – közölte Tamás László János, a kórház főigazgatója az átadáson.
Balogh Péter osztályvezető főorvos a műszer bemutatásánál kiemelte: a képalkotás terén végbement minőségi fejlődés eredményeként biztonságos, éles képet látnak az ízületből a beavatkozás során, és ez jelentősen megkönnyíti az orvosok munkáját.
A főorvos az arthroscopos-beavatkozásokat lehetővé tevő műszerek technikai fejlődését ahhoz hasonlította, ami az első generációs színes televízióktól a mostani high-tech plazma tévékig a képalkotás terén végbement. Emellett a műszerezettség is jelentősen korszerűsödött – tette hozzá.
Balogh Péter hangsúlyozta: mindez a betegek gyorsabb gyógyulását, mielőbbi rehabilitálását segíti.
A Petz Aladár Kórház baleseti sebészetén évente 4100 műtétet hajtanak végre, ezek több mint tíz százalékánál alkalmazzák az arthroscopos-eljárást.
Borkai Zsolt polgármester az eseményen kijelentette: a város fontosnak tartja a kórház támogatását, az eszközpark korszerűsítését a betegek gyógyulása érdekében.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Izületi sérülések gyógyítására szolgáló műszereket adta át a győri kórházban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →