Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Interjú Zsédával

írta   /   2014-01-11  /   nincs hozzászólás

Zsédenyi Adrienn énekesnő már évek óta állandó fellépője az Egy Csepp Világnap rendezvényének, ahová saját tapasztalata szerint is nemcsak a cukorbetegséggel küzdőknek érdemes ellátogatni, hanem mindenkinek, aki többet szeretne megtudni erről a betegség okozta életformáról. Találkozásunk alkalmával most az egészségről kérdeztük.

zséda2Készséggel fogadta el az Egy Csepp Alapítvány kérését, hogy énekeljen az ország minden tájáról érkező diabétesszel élő érintetteknek néhány dalt. Miért tartja fontosnak egy ilyen rendezvény támogatását?

Az egészség megőrzése az egyik legfontosabb dolog a világon, ezért természetes számomra, hogy kiállok egy ilyen kezdeményezés mellett. Idén már negyedszerre vettem részt az Egy Csepp Világnapon, minden évben szívesen megyek. Remek kezdeményezésnek tartom, mert egyrészt nagyszerű családi program, koncertekkel, gyerekprogramokkal és számos érdekességgel, de közben a szűrővizsgálatok elvégzésére is módot ad.

Van-e esetleg érintett ismerős, családtag, aki kapcsán különösen odafigyel egy-egy betegség megelőzésére, betegséggel, egészséggel kapcsolatos ismeretek gyűjtésére vagy átadására?

Szerencsére a családunkban nincs cukorbeteg, de a tágabb ismeretségi körömben persze előfordul. Az odafigyelést én minden betegség esetében fontosnak tartom. A férjem ráadásul orvos, így a mi családunkban szinte „kötelező” szűrővizsgálatokra járni.

Egyszerre helytállni családanyaként és az ország egyik legkedveltebb énekesnőjeként bizonyára nem könnyű feladat. Mivel őrzi meg fittségét, egészségét, hogyan tartja magát formában ebben a viharos munkatempóban?

Mozgással és egészséges ételekkel. Nemrég jelent meg „Válts szezont! 2014” címmel az újévi kalendáriumom, ahol ezekben a témákban is elárulok néhány praktikát. Például nagyon szeretek futni, mert olyankor az ember igazán szabadnak érezheti magát. Az egészséges táplálkozás pedig a jó közérzet alapja szerintem. A családommal töltött idő igazi feltöltődést jelent számomra. Amikor a legutóbbi klipemet, a Hétköznapi mennyországot forgattam, ők is elkísértek az ország legszebb tájaira, például a Szentkirályi forráshoz, a Dömösi Prépostságba és Tihanyba. A családanyaságot boldogságként élem meg, ahogy attól is szerencsésnek érzem magam, hogy a foglalkozásom a hobbim is egyben.

Az Ön mindennapjaiban mennyire jelenik meg az egészségtudatosság, mennyire tartja fontosnak? Hogyan készíti fel saját családját, hogy a közelgő ünnepek mindenkit egészségben találjanak ebben a téli, megfázásos időszakban?

Egész évben odafigyelünk az egészséges életmódra, így a tél sem jelent különös kihívást. Egy vitaminnal teli saláta vagy egy pohár gyümölcsturmix mindig feltölt energiával. A hideg időben pedig különösen jólesik egy bögre forró tea vagy egy tányér gőzölgő leves.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Interjú Zsédával QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →