Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Interjú – Orosz Barbarával beszélgettünk

írta   /   2013-10-04  /   nincs hozzászólás

Amikor egy sikeres életmódmagazin műsorvezetőjére gondolunk, biztosra vesszük, hogy az ő életében az egészségtudatosság szakmai kötelesség. A Tűsarok című műsor szerkesztőjét arról kérdeztük, hogy milyen nehéz megfelelni ennek a kihívásnak.

Mivel őrzi meg fittségét, egészségét, hogyan tartja magát formában ebben az őrült munkatempóban?

Mindig odafigyelek arra, hogy egészségesen táplálkozzak, de emellett rendszeresen felkapom a sportcipőt is, és irány futni. Sokan ott rontják el, hogy azt hiszik, a diéta mindent megold, de megfelelő mozgás nélkül ez mit sem ér. Nekem egyébként is fokozottan oda kell figyelnem az étkezésre, ugyanis tele vagyok keresztallergiákkal. Például laktóz- és tejfehérje-allergiám miatt nem ehetek tejterméket, de kerülöm a fehér lisztet, a kávét és a szénhidrátot is. Ha már végképp pluszenergiára van szükségem, akkor a legnagyobb szenvedélyem ránt ki a „bajból”: a shoppingolás.orosz_barbara

Édesapja háziorvos és nőgyógyász. Nagyon egészségtudatosan nevelkedett?

Igen, a mi családunkban mindig központi kérdés volt az egészség megőrzése. Édesapámnál ez amolyan szakmai ártalom, például sosem hagyta, hogy gyorséttermi vackokkal tömjem magam. Annak is nagyon örültem, hogy a kötelező vizsgálatok nagy része nálunk otthon zajlott, így szerencsére az orvosi rendelők mumusa engem elkerült.

Gondolt arra, hogy orvosi pályára lép?

Igen, talán nem olyan meglepő, hogy volt egy olyan időszak, amikor édesapám nyomdokaiba szerettem volna lépni. Ő szülész-nőgyógyász, felnéztem rá, és nem tagadom, nagyon megtetszett ez a hivatás. Gyerekként kifejezetten merész álmaim voltak, például hogy kórboncnok leszek, de mivel teljesen tehetségtelen vagyok a fizikához, erről hamar le kellett mondanom. A vér látványa számomra egyébként mindig természetes volt, az iskolában is rendszerint én kértem az első szurit. Annak ellenére, hogy végül a műsorvezetői pálya mellett döntöttem, mai napig szeretek segíteni az embereken, és rendszeresen járok vért adni.

A tv2-n futó Tűsarok című műsorában mennyire jelenik meg az egészségtudatosság, mennyire tartja fontosnak?

Mivel a Tűsarok egy stílus- és életmódmagazin, úgy gondolom,hogy az egészségtudatosságnak központi helyet kell
elfoglalnia az adásokban. Ezt maximálisan tartjuk is, ugyanis mindig bemutatunk valami újdonságot – legyen az egy
új mozgásforma vagy eljárás az egészségünk megóvása érdekében –, felhívjuk a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, és számos érdekességgel szolgálunk a nézőknek. Legfőbb célunk az, hogy segítsünk egyrészt megelőzni,
másrészt megoldani a nők problémáit.

Köztudott, hogy nagyon szereti a tengerpartot és a Balatont. Mennyire figyel arra, hogy fehér bőre ne szenvedjen károsodást nyaralás, kikapcsolódás során?

Sajnos elég sok gondom van a bőrömmel, nagyon oda kell figyelnem arra, hogy ne égjek le. Napvédő krém nélkül már a sarki kisboltba se megyek le nyáron, ugyanis pár perc is elég, hogy a bőröm felvegye a hajam színét, ami cseppet sem kellemes. Sokáig küzdöttem, hogy megtaláljam azt a terméket, ami valóban maximális védelmet nyújt az UVfény ellen, jelentem, idén nyáron végre sikerült. Persze a krémmel sem vagyok teljesen kisegítve, ezért sokszor hordok divatos kalapokat, és olykor hosszú ujjú blúzokat, hogy elkerüljem a leégést.

Mi az, ami nélkül nem indul útnak egy nyári utazásra?

Az érzékeny bőröm miatt mindenképpen viszek magammal naptejet, valamint hajvédő szérumot az erős sugárzás ellen. Mondhatnám úgy is, hogy egy teljes egészségmegőrző csomaggal szoktam útra kelni, amely minden olyan készítményt tartalmaz, amire szükségem lehet a nyaralás során. Gondolok itt akár szájápolóra, fájdalomcsillapítókra vagy egyéb gyógyszerekre. Rendkívül felkészült vagyok ezen a téren, utazás előtt ellátogatok a kedvenc patikámba, ahol mindig megkapom a legjobb tippeket a legújabb, minőségi termékekről.

Most nyári szünetet tart a Tűsarok, amelynek egyik rovata sikeres nőket mutat be. Fontos, hogy az önbizalomhiányban szenvedő nők előtt pozitív példákat sorakoztassunk fel?

Természetesen rendkívül fontosnak tartom, igazából ez a műsor célja, nekem pedig műsorvezetőként és producerként ez a küldetésem. Örömmel tölt el, ha azzal, amit a képernyőn keresztül átadok, növelhetem a csüggedt nők önértékelését. Alig várom, hogy a szeptembertől induló új évadban újra forgathassak izgalmas, határozott és sikeres nőkkel. Ez a széria még vagányabb, formabontóbb és trendibb lesz.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Interjú – Orosz Barbarával beszélgettünk QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →