Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Ingyenes egészségügyi szűrőprogram a Városligetben

írta   /   2013-05-22  /   nincs hozzászólás

vajdahunyadIngyenes egészségügyi szűrőprogramot kínálnak az érdeklődőknek hétvégén a városligeti Vajdahunyadvár melletti területen.

    A látogatók vérnyomás-, vércukorszint- és koleszterinszint-mérésen, szem- és anyajegyvizsgálaton, illetve általános háziorvosi tanácsadáson vehetnek részt a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából. A vizsgálatok idejét a gyermekek a játszósarokban foglalkozásokon tölthetik. Szombaton 10 és 11 óra között Erdei Zsolt profi bokszoló is a helyszínre látogat – közölte az alapítvány az MTI-vel.
Az alapítvány idén a Generali Mosolyvadász Programja keretében támogatott gyermekotthonok közül a miskolci és komáromi intézmény lakói körében végzett szűrővizsgálatokat.
A tavalyi országjáró turnén mintegy 2600 szűrővizsgálatot végeztek el a szakemberek, akik súlyos egészségügyi problémákra hívták fel a figyelmet, valamint több komoly betegséget is kiszűrtek. A résztvevők több mint felénél túlsúlyt diagnosztizáltak, míg a vércukorvizsgálatok tízből négy embernél mutattak magas értéket. Az öt helyszínből álló szűrőprogram minden állomásán fedeztek fel szürkehályogot, valamint több rosszindulatú bőrdaganatot is találtak.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Ingyenes egészségügyi szűrőprogram a Városligetben QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →