Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Influenza – Tovább emelkedett a megbetegedések száma

írta   /   2013-02-27  /   nincs hozzászólás


 Tovább emelkedett azinfluenzaszerű megbetegedések száma, az előző hetinél negyedével többen, 40 500-an fordultak orvoshoz – közölte honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán.

    Az orvosnál megjelent betegek 36,4 százaléka gyermek, 34,9 százalékuk 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 22,3 százalékuk 35-59 éves, 6,4 százalékuk pedig 60 évesnél idősebb volt. Az előző héthez hasonlóan a gyermekek aránya Nógrád megyében volt kiugróan magas, több mint 70 százalék – olvasható a tájékoztatóban.
A 8. héten a fővárosban és tizenöt megyében emelkedett, háromban (Békés, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok) nem változott, egy megyében, Csongrádban, pedig csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma.
Az ÁNTSZ honlapján közzétett adatok szerint az országban harminc kórházban, illetve ápolási intézetben van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzajárvány miatt.

Tegnap óta a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház egész területén is tilos a látogatás. Az eddig elrendelt látogatási tilalmak sem vesztettek még érvényükből, rendszeresen frissülő cikkünkből tájékozódhat a látogatóktól elzárt kórházak listájáról.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Influenza – Tovább emelkedett a megbetegedések száma QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →