Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Indul a “Magyarország Cukormentes Tortája” Háziverseny! – július 27. : Cukorbetegek Világnapja

írta   /   2013-06-27  /   nincs hozzászólás

Az Egy Csepp figyelem Alapítvány idén is meghírdeti a “Magyarország Cukormentes Tortája” program keretében a hobbiszakácsoknak és házikuktáknak szóló Háziversenyt, hogy megtalálják a legfinomabb és legegészségesebb, otthon készült tortát!  A verseny támogatói a KitchenAid, melynek magyarországi képviselője a Duisberg Kft. és a Pötyi.

A Háziverseny másik támogatója, a Pötyi idén egy 30 ezer forint értékű Pötyi-csomag különdíjat is felajánl “A legkreatívabb recept” kitalálójának. A verseny harmadik helyezettje egy DCONT Trend vrcukormérőt tartalmazó ajándékcsomagot nyer.

FONTOS!!! Nevezési határidő: 2013. augusztus 10.

A zsűri tagjai Mautner Zsófia, a Chili & Vanília blog szerzője (zsűrielnök), Varga Margit, a  Zazzi Cukrászda cukrásza és az MDOSZ dietetikusa.

A versenyre nevezni egy recepttel és az elkészített torta fotójával lehet, amelyeket a haziverseny@egycseppfigyelem.hu email címre küldhetnek a jelentkezők.

A beküldött receptekből és fotókból a zsűri egy tíz süteményből álló listát állít össze, majd előreláthatóan szeptember első hetében a kiválasztott tíz tortát be kell mutatni a döntőbizottság előtt. A zsűri ezen az eseményen választja és hirdeti ki a “Magyarország Cukormentes Tortája” háziverseny győztesét.

A versenyre nem pályázhat cukrászda intézményként, de pályázhat hivatásos cukrász magánszemélyként.

A receptek megalkotásához hozzáadott cukor helyett és a minél egészségesebb torta elkészítése érdekében ezeket alapanyagokat ajánlott használni: KATTINTSON! A küllem és az íz mellett a cél, hogy egy szelet torta kalória- és szénhidráttartalma minél alacsonyabb legyen! Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben hirdette meg először a “Magyarország Cukormentes Tortája” Háziversenyt otthonsütőknek, hobbiszakácsoknak és lelkes cukrászoknak. A pályázat célja idén is a legfinomabb egészséges torta megtalálása, amely tartósítószer, finomított cukor és fehér liszt nélkül készült. Az ajánlott alapanyagok listáját az alapítvány dietetikusa állította össze. A program azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne cukorral, tartósítószerekkel és finomított fehér liszttel készüljön.

A versenyre nevezett sütemények adalékanyagokat és tartósítószereket nem tartalmazhatnak. A versenyzők nem használhatnak répacukrot, nádcukrot, illetve mézet sem.

Az Erős Antónia nevével fémjelzett Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő nonprofit szervezetei közé tartozik. Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz: ők nem fogyaszthatnak cukorral készült édességet.


A tavalyi győztes, Pusztai Laura a Máktorta sültszilva mousse tortával
A Máktorta sültszilva mousse-szal receptje blogunkon, a Cukkerbergen!

További információ itt.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Indul a “Magyarország Cukormentes Tortája” Háziverseny! – július 27. : Cukorbetegek Világnapja QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →