Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Idén is megrendezik a lovasterápiás versenyt Fóton

írta   /   2013-09-07  /   nincs hozzászólás

Szeptember 20. és 22. között rendezik meg a nemzetközi és hazai díjlovas versenyt és a lovasterápiás versenyt Fóton.

     A díjlovas versenyre nevező hazai és külföldi lovasok nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérhetik össze tudásukat – közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ).
A háromnapos lovasterápiás versenyen hiperaktív, tanulásban, és értelmileg akadályozott gyerekek ügyességi pályán lovagolnak, valamint díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben. A látássérült gyerekeknek külön versenyszámot hirdettek: ügyességi feladatokat vezetett lovon, valamint gyógypedagógiai lovastornát kezdőknek és haladóknak. A gyógypedagógiai lovastorna versenyszámra hiperaktív, tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek három életkori kategóriában.

lovasterápia
A Jámbor Vilmos Emlékversenyen a csapatoknak játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk, a Mádl Ferenc Emlékverseny résztvevőinek olyan történetet kell előadniuk, amelyben a lovas és a ló is fontos szerepet kap.
Az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszáma mellett a tervek szerint idén is lesz díjlovagló parasport a mozgásukban akadályozott felnőtteknek. A versenyt a Magyar Lovasterápia Szövetség az NGYSZ védnökségével és támogatásával rendezi.
A rendezvényen a gyerekek ingyenes fogászati szűrésen és szaktanácsadáson vehetnek rész, a nőgyógyászati szűrőkamionban a látogatókat nőgyógyászati tanácsadással várják.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Idén is megrendezik a lovasterápiás versenyt Fóton QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →