Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Idén 11 egészségügyi intézmény nyert a gyógyvarázs pályázaton

írta   /   2013-07-25  /   nincs hozzászólás

Idén 11 gyermekegészségügyi intézmény és mentőállomás vásárolhat eszközöket és berendezéseket az egyik kereskedelmi bank pályázatán nyert támogatásból.

A szakmai zsűri egy budapesti és tíz vidéki intézményt választott ki, amelyek összesen 20 millió forint értékű támogatásban részesülnek. A nyertes pályázók közül két intézmény működik a gyermekfogászat területén, míg szintén ketten foglalkoznak halmozottan sérült gyermekekkel. A nyertesek között 5 mentőállomás is található az ország különböző régióiból.
A pénzintézet 5 millió forint értékű különdíjában a Májbeteg Gyermekekért Alapítvány részesült, amely májtranszplantációra szoruló csecsemők életének megmentésében segíthet – közölte a pályázat kommunikációjával foglalkozó cég.
A K&H gyógyvarázs elnevezésű országos programja az elmúlt 10 évben összesen 257 intézményt juttatott hozzá több mint 476 millió forint értékű műszertámogatáshoz. A program országos pályázatának hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Idén 11 egészségügyi intézmény nyert a gyógyvarázs pályázaton QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →