Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Hőségriadó – Felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén

írta   /   2013-07-26  /   nincs hozzászólás

Felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén, a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2013. július 27-én és 28-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

    A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti – emlékeztetett közleményében a szaktárca.
A lépést az teszi indokolttá, hogy az országos tiszti főorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el 2013. július 29-én éjfélig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hőmérséklet a következő napokban árnyékban is elérheti, meghaladhatja a 37-38 fokot, tehát az év eddigi legmelegebb időszaka várható.

kamion
A kamionstop a főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben a júliusi és augusztusi hétvégéken.
A közleményben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hétvégi szabadtéri tömegrendezvények – különösen a Forma-1 Magyar Nagydíj – miatt arra kéri a fuvarozókat, hogy körültekintően válasszák meg útvonalukat, és lehetőség szerint kerüljék el a személygépkocsik és motorkerékpárok forgalmával fokozottan terhelt szakaszokat.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Hőségriadó – Felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →