Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Hongkongban újabb halottja van a madárinfluenzának

írta   /   2014-01-30  /   nincs hozzászólás

Újabb halálos áldozata van a madárinfluenzának Hongkongban, a 75 éves férfi a vírus H7N9-es altípusával fertőződött meg. A különleges közigazgatási övezetben ő a harmadik áldozat a helyi sajtó szerdai jelentése szerint. A szárazföldi Kínában már legalább 110 új fertőzést regisztráltak az idén, közülük 20 volt végzetes kimenetelű.

h7n914   A hongkongi férfi már kórházi kezelés alatt állt, s más, hosszabb ideje tartó betegsége is volt – közölték az illetékesek. Mint kiderült, azokhoz a hongkongiakhoz hasonlóan, akikkel korábban végzett a H7N9, ő is járt a szomszédos Sencsen városban. Itt az állategészségügyi szakemberek kimutatták a vírust szárnyasokban. Egy 65 éves férfi szintén az idén, egy 80 éves pedig tavaly december végén hunyt el a madárinfluenza okozta fertőzés következtében Hongkongban.
A nagyvárosban már kedden döntöttek csaknem 20 ezer csirke kényszervágásáról és 21 napra felfüggesztették a friss baromfi behozatalát a szomszédos dél-kínai Kuangtung tartományból, miután egy szállítmányban vírushordozókra leltek. A nagybani állatpiac fertőtlenítéséről is intézkedtek.
A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint Csöcsiang tartományban egy házaspár és a lányuk fertőződött meg a vírussal, a szülők egy piacon zöldséget árultak, s a lányuk egy ideig segített nekik.
A kelet-kínai Csiangszu tartományból egy, a déli Kuangtungból három, Csöcsiangból pedig négy fertőzésről érkezett hír.
A szakemberek továbbra is azt állítják, nincs bizonyíték arra, hogy a vírus emberről emberre terjed, de minden esetet alaposan kivizsgálnak. Nem látják veszélyét járvány kialakulásának a közelgő holdújévi ünnepek idején sem.
Mindazonáltal a fertőzések hirtelen megemelkedett száma miatt Kínában felgyorsították a védőoltáshoz szükséges oltóanyag kifejlesztését. Egyelőre azonban még megközelítően sem tudják meghatározni, mikorra várható a vakcina megszületése, engedélyeztetése és gyártása.
A hatóságok mindeközben az élő baromfipiacok bezárásáról intézkedtek a leginkább érintett Csöcsiang tartomány több városában. A rendőrség határozottan fellép a madárinfluenzával kapcsolatos rémhírek terjesztői ellen is. A héten két ilyen esetben is eljártak.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Hongkongban újabb halottja van a madárinfluenzának QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →