Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Hongkongban is megjelent a H7N9-es madárinfluenza

írta   /   2013-12-03  /   nincs hozzászólás

H7N9-es típusú madárinfluenzás megbetegedést jelentettek a hatóságok hétfő este Hongkongból, ahová valószínűleg a szárazföldi Kínából került át a betegség.

h7n9111   A keddi hongkongi lapok beszámolója szerint a betegséget egy 36 éves, indonéz származású, családi kisegítőként szolgáló asszony szervezetében mutatták ki. A nő nem sokkal azután betegedett meg, hogy november közepén a határ menti Sencsen városába utazott, ahol élő szárnyasokkal is kapcsolatba került – tájékoztattak az esetről az egészségügyi hatóságok. A munkaadó család négy tagja enyhe influenzaszerű tüneteket mutat, őket megfigyelik. Az orvosok óva intenek a pániktól, s emlékeztetnek: nincs bizonyíték arra, hogy a vírus emberről emberre is terjed.
Hongkong főkormányzója, Leung Csun-jing kedden délelőtt fokozott ellenőrzést jelentett be a határokon a lázat és megfázás tüneteit mutatók egészségi állapotának alaposabb vizsgálatára. Az élő szárnyasok felvásárlását egyes sencseni farmokról átmenetileg befagyasztották, s a kockázatok kiszűrésére a helyi mezőgazdasági egységek is ellenőrzésekre számíthatnak a napokban – mondta a főkormányzó.
A H7N9 március elején ütötte fel a fejét Kínában, elsőként Sanghaj városában. November elejéig a legutóbbi hivatalos adatok szerint 139 ember fertőződött meg, akik közül 45 ember halt bele a betegségbe. A kór túlnyomórészt a kelet-kínai tartományokban terjedt el, Tajvanról egy megbetegedést jelentettek, Hongkongban a hétfőn megerősített az első megbetegedés.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Hongkongban is megjelent a H7N9-es madárinfluenza QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →