Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Hivatalosan is megkezdte működését a Nemzeti Betegfórum

írta   /   2013-05-24  /   nincs hozzászólás

forum1Megalakult és megkezdte működését a Nemzeti Betegfórum (NBF), amely civil érdek-képviseleti fórumként az egészségügyi területén tevékenykedő betegszervezeteket fogja össze – közölte a szervezet.

 A fórumhoz eddig 194 betegszervezet csatlakozott, az NBF az Emberi Erőforrások Minisztériuma tanácsadó szervezeteként részt vesz a népegészségügyi programok és egészségügyi tárgyú törvénytervezetek kidolgozásában, valamint a szakmai standardok megalkotásában is.
Az NBF alakuló ülésén az egyes tagozatok megválasztották a szervezet vezető testületét és a legfeljebb 30 tagú választmányt.
Ezek szerint az egészségügyért felelős államtitkársággal koordinátori szerepben Pogány Gábor, a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ) elnöke tartja a kapcsolatot, helyettese Kincses János, a Magyar Cukorbeteg Országos Szövetségének (MACOSZ) elnöke lett. Vezetőségi tag Demeter Jolán, a Magyar Rákellenes Liga alelnöke, Gruiz Katalin, a Down Alapítvány elnöke és Ádám Aurél, a Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége (VORSZ) elnöke. A választmány tagjainak két évig tart a mandátumuk.
Az NBF-hez csatlakozhat bármely szervezet, amely megfelel a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvénynek, és az egészségügy területén tevékenykedik.

A betegfórum megalakulásáról olvassa el korábbi cikkeinket: itt és itt.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Hivatalosan is megkezdte működését a Nemzeti Betegfórum QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →