Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Hétvégente 350 ezren módosítják tudatukat

írta   /   2014-01-11  /   nincs hozzászólás

zacherElsősorban nem a drogfüggők száma a probléma, hanem az, hogy egy átlagos hétvégén 350 ezren használnak valamilyen tudatmódosító szert – mondta a Magyar Nemzetnek Zacher Gábor, aki januártól a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezeti. Magyarországon körülbelül 800 ezer alkoholfüggőről tudunk, a kábítószerfüggők száma pedig valamivel több mint húszezer. A gyógyszer, vagyis az altató- és nyugtatófüggők száma 60 ezer körül mozog. Zacher Gábor úgy vélte, ma a könnyű örömszerzés a jellemző, és erre használják a tudatmódosító szereket.

A kábítószereknél a 18 év alatti korosztályra a 45 százalékos kipróbálási arány jellemző. Elsőként ezt kellene csökkenteni.

Az ellátóhálózatok rendőrségi lefülelésének fontossága mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzeti drogstratégia a vásárlói oldalt célozza meg. “Ha a hétvégi droghasználó nem akarja megvenni az anyagot, az ellátó nem tudja eladni, és vége a bulinak” – fogalmazott.

Zacher Gábor szerint alapvetően az értékrend változásától kell a csodát várni. El kell érni, hogy a fiatalok körében ne legyen divat kábítószert használni, és merjenek nemet mondani.
Forrás: index.hu

hirdetés

az oldal QR-kódja

Hétvégente 350 ezren módosítják tudatukat QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →