Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Allergológia  >  jelenlegi cikk

Heti pollen-mérce: virágoznak a gyomnövények

írta   /   2013-07-15  /   nincs hozzászólás

A pázsitfűfélék és a csalánfélék mellett várhatóan több más nyári gyomnövény pollenszórása is erősödni fog a következő napokban.
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának mérései szerint a hét elején kis mértékben emelkedett az általános pollenterhelés, csütörtökön azonban valamelyest visszaesett.
Az eddig beérkezett adatok alapján a továbbra is a csalánfélék pollenszemeit regisztrálták legnagyobb mennyiségben – koncentrációjuk Pesten, Miskolcon, Pécsett és Zalaegerszegen magas, Szegeden közepes szintet ért el.
Még mindig jelentős a pázsitfűfélék pollenszórása – virágporukat Miskolcon és Zalaegerszegen magas, Pesten, Pécsett és Szegeden közepes koncentrációban monitorozták. Közepes koncentrációt mértek még az útifű virágporából Miskolcon, Pécsett és Zalaegerszegen. Jelen volt még a csapdákban a lórom, a hárs, a fészkesvirágzatúak, a libatopfélék, a szelídgesztenye és a kender pollenjéből néhány szem.
A kültéri allergén gombák mennyisége Pesten és Miskolcon magas, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen nagyon magas szintet ért el.julius1

hirdetés

az oldal QR-kódja

Heti pollen-mérce: virágoznak a gyomnövények QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →