Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Allergológia  >  jelenlegi cikk

Heti pollenmérce: Negyedik fokozatú riasztás parlagfű miatt az Alföld keleti részén

írta   /   2013-09-02  /   nincs hozzászólás

Az Alföld keleti részére (Debrecen és Békéscsaba térségére) IV. fokú riasztást adott az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI), mivel a parlagfű koncentrációja elérte a 200-499 pollenszemet légköbméterenként.

vorosszeptember2A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer térképe a területet sötétbordó színnel jelzi. Az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat adatai szerint a Tiszántúl fennmaradó részén, valamint ezzel egybefüggően a Kiskunság, illetve a Duna vonalát átlépve a Mezőföld területén, majd folytatva egészen Kaposvárig elnyúlóan III. fokú (bordó) riasztás van érvényben. A Mátra vidékét leszámítva az ország többi részén is legalább I. illetve II. fokú a riasztás.

A parlagfűre érzékenyeknél akár súlyosabb tünetek is jelentkezhetnek, például komolyabb tüsszögési rohamok, folyamatos náthára jellemző orrfolyás, fejfájás, torokkaparás, szemgyulladás, általános fáradtság.
Az OKI előrejelzése szerint – figyelembe véve az időjárás alakulását – a parlagfű pollenhelyzet romlásával már nem kell számolni, fokozatos enyhülés várható a következő napokban.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Heti pollenmérce: Negyedik fokozatú riasztás parlagfű miatt az Alföld keleti részén QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →