Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Allergológia  >  jelenlegi cikk

Heti pollen-mérce – A pázsitfűfélék pollenszórása erősödött

írta   /   2013-05-15  /   nincs hozzászólás

hetipollenAz általános pollenterhelés ugyan csökkent, a pázsitfűfélék pollenszórása viszont felerősödött, és a múlthét végére már a magas szintet is elérte – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a Facebook-oldalán.

    Mint kifejtették: az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai alapján továbbra is az eperfafélék pollenje volt jelen legnagyobb mennyiségben a csapdákban. Ezek koncentrációja azonban már csökkent, nagyon magas szintet nem, csak magas, keddtől pedig közepes szintet mértek.
Emellett továbbra is tüneteket okozó mennyiségben regisztrálták a fenyőfélék, a tölgy, a bükk, a platán, a dió és a kőris virágporát. Alacsony koncentrációban jelen volt még a csapdákban a fűz, a gyertyán, a juhar, a nyír, a szelídgesztenye, illetve a vadgesztenye, a csalánfélék, a lórom, az ernyősvirágzatúak és az útifű pollenje.
A kültéri allergén gombák koncentrációja leginkább alacsony-közepes volt, de néhány állomáson az Alternaria a magas, a Cladosporium pedig Zalaegerszegen a nagyon magas koncentrációt is elérte – írta az ÁNTSZ.

19_het

hirdetés

az oldal QR-kódja

Heti pollen-mérce – A pázsitfűfélék pollenszórása erősödött QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →