Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Hétfőn tetőzik a kánikula

írta   /   2013-07-26  /   nincs hozzászólás

A korábbi előrejelzéseknél is melegebb időre kell készülni a következő napokban. A hőség várhatóan hétfőn tetőzik – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a honlapján.

    A meteorológiai szolgálat felidézte: már napok óta szerepel az előrejelzésekben, hogy a hét legvégén, jövő hét elején az idei év eddigi legmelegebb napjai következnek. A mostani modellfuttatások is ezt a prognózist erősítik.
Mint írták, a következő napokban délnyugat felől egyre melegebb, döntően száraz levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Vasárnap a hőmérsékleti maximum már az ország nagy részén 35 fok fölött alakul, hétfőn pedig a déli tájakon elérheti, sőt meg is haladhatja a 40 fokot.

A woman cools down in Lake Balaton near Tihany
Hétfő késő délután, este északnyugat felől záporok, zivatarok kíséretében hidegfront érkezik. A Dunántúl északi felén és a középső országrészben megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat az északnyugati szél.
A hidegfront kedd reggelre már el is hagyja az országot, továbbra is a napsütés lesz a meghatározó, de a hétfőihez képest 8-10 fokkal mérséklődik a meleg. A jelenlegi előrejelzés szerint hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 36 és 41 Celsius-fok között alakul. Kedden valamelyest mérséklődik a hőség, 27 és 32 fok közötti maximumokra lehet számítani.
A meteorológiai szolgálat közlése szerint a hidegfront elvonulása után a jövő héten is sokat süt majd a nap, és ismét emelkedni fog a hőmérséklet.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Hétfőn tetőzik a kánikula QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →