Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

HeartCheck, egy mini hordozható EKG-berendezés

írta   /   2013-03-14  /   nincs hozzászólás

Megszállott hipochonderek bizonyára félóránként nézegetni fogják az alábbi kis készüléket, de valójában ennél fontosabb szerepet is betölthet. - írja a HVG.hu.

A számítástechnika és a miniatürizálás már jó pár otthon is használható egészségügyi eszközt hívott életre. Ezek közé tartozik a HeartCheck nevű készülék is, amely tulajdonképpen egy nagyobb pendrive méretű hordozható EKG-berendezés.

Csak meg kell fogni, és 30 másodperc elteltével a kis megjelenítőjén már látható is az a bizonyos görbe, amely a szívműködést kísérő elektromos változásokat regisztrálja.

Amellett, hogy már maga a páciens is láthatja, rendben van-e a görbe (ami azért megnyugtató olykor egy-egy aritmia után), a készülék a számítógép USB-portjához köthető, és az adatai átküldhetők az orvosnak. (Kanadában amúgy külön weboldal is tartozik a készülékhez, ahol orvosok értékelik a feltöltött görbéket.) A HeartCheck egyébként 20 mérés eredményét tudja tárolni.

A kis „hordozható” EKG persze nem helyettesítheti az évenkénti szűrővizsgálatot (ahova egészségeseknek sem árt elmenniük) vagy a kardiológiai ellátást, azonban arra mindenképpen hasznos lehet, hogy jelezze, mikor érdemes konzultálnunk egy orvossal.

hirdetés

az oldal QR-kódja

HeartCheck, egy mini hordozható EKG-berendezés QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →