Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Háromszázezer gyermek számára gyűjt adományokat a Mikulásgyár

írta   /   2013-12-04  /   nincs hozzászólás

Háromszázezer magyar és határon túli gyermek számára gyűjt adományokat idén országszerte mintegy 150 helyszínen a Mikulásgyár – hangzott el az akció budapesti sajtótájékoztatóján.

mikulasgyar1  December 6. és 22. között Budapesten az 56-osok terén, a Mammut bevásárlóközpontban, országszerte a Duna House ingatlanirodákban és az Invázió üzleteiben, a Győri ETO Parkban és minden postán gyűjtik a ruhaneműt, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékot, édességet vagy tartós élelmiszert tartalmazó adományokat.
Az eseményen részt vett Joulupukki, a finn Mikulás is, aki hangsúlyozta: a tárgyi adományok mellett fontos, hogy az emberek egymásra is jobban odafigyeljenek és a rászorulók megsegítésére való nevelés már gyerekkorban elkezdődjön.
Idén első alkalommal állítottak fel egy második számú nagy gyűjtőpontot a fővárosban. Vígh Gábor, a budai bevásárlóközpont vezérigazgatója hangsúlyozta: a helyszín annak a három kerületnek a határán található, ahol Magyarország legtehetősebb lakosai élnek, ezért bíznak benne, hogy ennek köszönhetően nagyban hozzá tudnak járulni az akció sikeréhez.
A program idei főtámogatója az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., amely 36 millió forintos felajánlása mellett két további ponton támogatja az akciót: a gyűjtés ideje alatt az áruházláncban minden héten öt különböző termék megvásárlásával a vásárlók is hozzá járulhatnak a gyűjtés sikeréhez, valamint a cég a Háziasszonyok Nagykönyve című kiadványának teljes bevételét is a Mikulásgyárnak ajánlotta fel – mondta el a helyszínen Székács Tibor, a cég ügyvezető igazgatója.
Az adományokat a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta önkéntesei juttatják el a mélyszegénységben élő családokhoz.
A gyűjtés hivatalos megnyitóját az 56-osok terén, december 6-án tartják.
Bővebb információ a segélyprogramról a http://www.mikulasgyar.hu címen érhető el.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Háromszázezer gyermek számára gyűjt adományokat a Mikulásgyár QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →