Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Happy-hét: cél, hogy növekedjen a víz-, és csökkenjen a cukrosüdítő-fogyasztás

írta   /   2013-03-17  /   nincs hozzászólás

 Idén is meghirdette vízfogyasztást népszerűsítő programját az általános iskolák számára az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

    Mint írták, az úgynevezett Happy-hét program célja, hogy növekedjen a gyermekek víz-, és csökkenjen a cukrosüdítő- fogyasztása, hozzájárulva ezzel is a gyermekkori elhízás megelőzéséhez. Ehhez azt is el akarják érni, hogy a mosdókon kívül is minden iskolában hozzáférhető legyen az ingyenes ivóvíz.
A Happy-hét keretében az OÉTI segítségével az iskolák nagy részét vízforgalmazó cégek látják el ballonos vagy palackozott vízzel, máshol az iskolai étkezőbe, osztálytermekbe kihelyezett, vízzel teli kancsókkal és egyéb módon biztosítják a mosdón kívüli vízvételt. Ezenfelül a program oktatásra épül, amely során a tanulók az OÉTI által kidolgozott feladatok, interaktív oktatóanyag segítségével megismerkednek az egészséges folyadékfogyasztási szokásokkal.
Az idén negyedik alkalommal meghirdetett akciónak az ÁNTSZ közleménye szerint már számos eredménye van. Az évek során több iskolában beszüntették a cukros üdítők árusítását, míg máshol ivókutakat, ballonos vízadagolókat helyeztek ki, és a diákok is egészségesebb folyadékfogyasztási szokásokat alakítottak ki – írta az ÁNTSZ.
Az OÉTI programjában tavaly összesen 110 oktatási intézmény 30 ezer tanulója vett részt. Az idei programhoz csatlakozni kívánó általános iskolák regisztrálása már megkezdődött.
Mint az ÁNTSZ kiemelte: a programot sikeresen teljesítő iskolák nyereményjátékon vesznek részt. A Happy-hét fődíja egy 30 tanuló részére szervezett, játékos oktatással egybekötött főzőtanfolyam az OÉTI “A főzés 6alma” elnevezésű főzőiskolában – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI, OÉTI

hirdetés

az oldal QR-kódja

Happy-hét: cél, hogy növekedjen a víz-, és csökkenjen a cukrosüdítő-fogyasztás QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →