Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Hálózati gyógyszertárak: milliárdos veszteség a patikáknál a termékkör szűkülése miatt

írta   /   2013-08-02  /   nincs hozzászólás

 Jelenleg több milliárd forintos veszteséget könyvelnek el a patikák azzal, hogy folyamatosan szűkül a patikai szektorban forgalmazható termékek köre – közölte a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ). A szervezet ezért javaslatot tett a versenyhátrány ledolgozására.

A HGYSZ közleménye szerint az általuk megfogalmazott javaslatok jelentős állami beavatkozás nélkül segítenék a szektor fenntartható működését.

gyogyszertár
Mint írták, a versenyhátrányt az okozza, hogy a patikákban forgalmazható termékek köre folyamatosan szűkül. Ezzel párhuzamosan a hipermarketek és a drogériák olyan egészségmegőrzéssel kapcsolatos terméket árusíthatnak, amelyek nem forgalmazhatók patikákban, továbbá az elmúlt években az úgynevezett gyártói vaklicit is jelentős – havonta 400-450 ezer forintos – árréstömeg-kiesést okozott.
Meglátásuk szerint javítana a helyzeten, ha meghatároznák a gyógyszertárakban elérhető termékek körét, a marketingszabályokat egységesítenék és egyértelművé tennék. Úgy vélik, az egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékek gyógyszertáron kívüli forgalmazásának szigorítása kedvező körülményeket teremtene egy fenntartható gyógyszertári piac megalapozásához, jelentős állami beavatkozás nélkül.
Javaslataikat megküldték az illetékes szerveknek.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Hálózati gyógyszertárak: milliárdos veszteség a patikáknál a termékkör szűkülése miatt QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →