Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Gyógyszerekről  >  jelenlegi cikk

Hálózati gyógyszertárak: a patikák is mentesüljenek az építményadó fizetése alól!

írta   /   2013-10-11  /   nincs hozzászólás

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) azt javasolja, hogy a háziorvosi rendelőkhöz hasonlóan a patikák is mentesüljenek az építményadó fizetése alól.

gyógyszertarÁtlagos gyógyszertári területtel számolva akár 140-165 ezer forintos építményadót is kiszabhatnak, amely egy kistelepülési gyógyszertár életében igen jelentős jövedelemkiesésnek számít – írta a szervezet közleményében.
Kifejtették: 2011 végéig a helyi adókról szóló törvény alapján “a szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi, illetőleg a nevelési-oktatási intézmények céljára szolgáló helyiség” után nem kellett építményadót fizetni, ezt követően azonban megszűnt – többek között – az egészségügyi intézmények mentessége. Kormánypárti képviselők 2012 márciusában nyújtottak be törvénymódosító javaslatot, hogy bizonyos egészségügyi intézmények kerüljenek be a mentességet élvező intézmények körébe, de végül csak a háziorvosi rendelők mentesültek az építményadó fizetése alól.
A HGYSZ kiemelte, hogy 2013 januárjától a gyógyszer-gazdaságossági törvényben rögzítettek alapján a gyógyszertárak egészségügyi intézmények, így a szervezet véleménye szerint indokolt lenne újragondolni, hogy “az ágazatnak jelentős terhet jelentő építményadó alól a gyógyszertárak is mentesüljenek”.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Hálózati gyógyszertárak: a patikák is mentesüljenek az építményadó fizetése alól! QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →