Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Halottak napja – Sokan gyújtanak gyertyát, mécsest elhunyt szeretteik emlékére

írta   /   2013-11-02  /   nincs hozzászólás

 Ma van a halottak napja, sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját. A temetők vasárnap estig hosszabb ideig tartanak nyitva, ma a budapesti Fiumei úti sírkertben lesz központi megemlékezés.

halottaknapja2   A mindenszentek ünnepét követő halottak napja, november 2. fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává.
Vasárnapig a fővárosi temetők reggel 7 órától este 8-ig látogathatók. Autóval e napokon csak az Új köztemetőbe és a Fiumei úti sírkertbe lehet bemenni, ezekben ingyenesen igénybe vehető, 8 és 17 óra között közlekedő mikrobuszok segítik az idősek, rászorulók közlekedését.
A temetőkben megerősítették a rendészeti szolgáltatást, illetve a kerületi rendőrségi egységek, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon. Pénteken és szombaton mentőautók is készenlétben állnak az Új köztemetőben.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az ünnepi hosszú hétvégén egyes buszok, villamosok sűrűbben járnak a temetőket érintő vonalakon, emellett több rendkívüli járatot is indítanak: az Új köztemetőbe a 68A, a Budafoki temetőbe az 58A, a Csepeli temetőbe pedig a 38B rendkívüli autóbuszjáratokkal is el lehet jutni. A BKK az utasoknak a várhatóan megnövekvő gépjárműforgalom miatt azt javasolta, hogy a villamosokat vegyék igénybe.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Halottak napja – Sokan gyújtanak gyertyát, mécsest elhunyt szeretteik emlékére QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →