Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Halálbüntetést kapott egy csecsemőkkel kereskedő kínai orvos

írta   /   2014-01-14  /   nincs hozzászólás

Csecsemőkkel kereskedett, ezért halálra ítélték Kínában azt a szülész főorvosnőt, aki hét újszülött eladásában vett részt, és közülük egy meg is halt.

kinaibaba A Senhszi tartományi Vejnan város bíróságának ítélete szerint Csang Su-hszia büntetését két évre felfüggesztették, ami a kínai joggyakorlat szerint életfogytig tartó szabadságvesztést jelent.
Az indoklás szerint azért találták bűnösnek, mert egyes szülőket – gyermeküket betegnek állítva be – rávett arra, hogy mondjanak le róla.
Csang minden vagyonát elkobozták és eltiltották a közügyektől.
Minden bűnét elismerte, ennek ellenére a súlyos etikai vétségek és ezek rendkívül negatív társadalmi következményei miatt a legsúlyosabb büntetést érdemelte – áll a bírósági közleményben.
A gyermekekkel folytatott kereskedelemre az után derült fény, hogy tavaly júliusban egy Tung nevű kismama gyanút fogott, s bejelentést tett a rendőrségen. Csang, arra hivatkozással, hogy újszülött kisfiuk veleszületett betegségének gyógyítása rendkívül költséges, rávette a szülőket, hogy mondjanak le róla. Az egészséges kisfiút később a szomszédos tartományban megtalálták. Egy ikerpárt szintén visszajuttattak a szüleihez. Az ügyben összesen kilenc gyanúsítottat vettek őrizetbe.
Nem hivatalos adatok szerint az eltűnt gyermekek száma Kínában évente akár több tízezer is lehet. Ennek hátterében elemzők szerint az ország családtervezési politikája, illetve a fiúgyermekek előnyben részesítése állhat. A kínai törvények szerint gyermekkereskedelemért 5 év szabadságvesztéstől a halálbüntetésig terjedő büntetés szabható ki. A “vevő” legfeljebb 3 évi börtönt kaphat.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Halálbüntetést kapott egy csecsemőkkel kereskedő kínai orvos QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →