Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Ha érteni akarod a világot – dokumentumfilm-fesztivál

írta   /   2013-03-17  /   nincs hozzászólás

Dánia lesz az ELTE Társadalomtudományi Karának szervezésében március 20. és 24. között zajló Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál vendége, a filmjét elkísérő Mads Brügger dán rendező előadást is tart a rendezvényen.

    Az ötödik alkalommal megrendezendő fesztiválon 29 külföldi és 11 hazai dokumentumfilmet vetítenek a budapesti Toldi és Kino moziban. A “Ha érteni akarod a világot” mottót viselő filmmustra programjába elsősorban a társadalmi kérdéseket feszegető alkotásokat válogattak a szervezők.
A fesztiválon Dániát, az idei vendéget hat produkció képviseli, köztük az utahi Sundance függetlenfilmes fesztiválon is szerepelt The Ambassador, amelynek rendezője, Mads Brügger a filmje bemutatása után előadást tart alkotói módszereiről.
A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál vetítéseit zenés programok is kísérik, a Toldi Klubban és a Kino Caféban fellép az Amoeba, Barabás Lőrinc, Ágoston Béla, a Summer Schatzies, valamint Varga Lívius és Dorogi Péter debütáló együttese, a Menhely, továbbá a Volkova Sisters, a brit Cowbell, a Face + Heel és a dán Slowolf is.
A dokumentumfilmes mustrát március 24-én a Trains of Thoughts című film vetítése zárja. Timo Novotny, a produkció osztrák rendezője a közönség számára élőben remixeli munkáját a Sofa Surfers bécsi dub-triphop-elektronikai zenekar közreműködésével.
A dokumentumfilm fesztivál részletes programja a https://dl.dropbox.com/u/7688498/haerteniakarod_2013.pdf címről tölthető le.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Ha érteni akarod a világot – dokumentumfilm-fesztivál QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →