Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Ha Barbi igazi lány lenne…

írta   /   2013-07-15  /   nincs hozzászólás

Botrányosan vékony derekától befogadhatatlanul hosszú lábáig a világ leghíresebb babája hosszú ideje a kritikák kereszttüzében áll, legyen szó akár feministákról, akár olyan csoportokról, akik úgy vélik, Barbie külseje a kislányok számára abnormális testképet reklámoz. Vajon milyen lenne Barbie egy igazi lány testalkatával? Az eredmény elgondolkodtató!

Számos művész tett már arra kísérletet, hogy embernagyságú méretben készítse el Barbie-t, rámutatva ezzel, mennyire irreális a testfelépítése a babának egy átlagos emberi kislányhoz képest.

Most azonban a 24 éves művész, Nickolay Lamm valami mást talált ki: elkészített egy olyan modellt, amely azt mutatja be, hogy nézne ki Barbie egy átlagos, 19 éves lány testalkatával, írja a Daily Mail.

Azt már régen kiszámolták a Barbie-szakértők, hogy ha a baba ember lenne, magasságát és testsúlyát egymáshoz arányítva éppen az anorexiások csapatát növelné. Lammot sokan kritizálták “kísérletéért”, mondván, hogy Barbie csupán egy játék, ami nem tesz kárt senkiben.

“Ugyanakkor, ha kritizáljuk a túlságosan vékony modell lányokat, azért, mert csontsoványságuk példaként áll sokmillió lány előtt, ugyanezt a negatív hatást feltételezhetjük Barbie esetében is.”, mondta Lamm, majd hozzátette: “Egy, a valóságos emberi arányokat jobban modellező Barbie is nagyon csinos. Innentől kezdve csupán az a kérdés, hogy ha az eredeti Barbie rossz hatást gyakorol a kislányokra és a baba átlagos testi adottságokkal is jól néz ki, miért nem készít inkább ilyet a Mattel?”

Forrás: csaladhalo.hu

hirdetés

az oldal QR-kódja

Ha Barbi igazi lány lenne… QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →