Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Gyümölcsmosoly

írta   /   2013-01-18  /   nincs hozzászólás

A zöldségek és gyümölcsök úgynevezett antioxidáns tartalmának a szervezetre gyakorolt pozitív hatása régóta köztudott.

A bizonyos növényeknek esetenként élénk narancsos szint adó antioxidáns, a béta-karotin, a szervezetben A-vitaminná alakul, erősíti az immunrendszert, és bizonyítottan jótékony hatással van a női emlő és petefészek egészségi állapotára. A karotinoidoknak nemrég újabb pozitív hatását fedezték fel:  azok az emberek, akik több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, sokkal optimistábbak az azokat elhanyagoló társaiknál.

A Harvard egyetem professzorai kutatásukban közel 1000 25 és 74 év közötti férfi és nő vérében vizsgáltak kilenc különböző antioxidánst. A tesztek után mindegyik résztvevő kitöltött egy, az életéről szóló elégedettségi kérdőívet, melyet összevetettek a laboratóriumi eredményekkel.

A tudósok azt találták, az optimisták vérében átlagosan 13%-kal volt nagyobb a vér-karotinoid koncentráció.

A vizsgálat során végül arra jutottak, hogy a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás legalább részben magyarázza a vizsgált személyek optimista életszemléletét. A biztató eredmények ellenére, még mindig nyitotta a nagy kérdés: mégis hogyan befolyásolja agyunk működését és érzelmeinket az antioxidánsok jelenléte?

Legyen bármi is a magyarázat, a téli hónapokban se feledkezzünk meg az elegendő mennyiségű vitamin utánpótlást nyújtó zöldség- és gyümölcsfogyasztásról!

Forrás: Dailymail

hirdetés

az oldal QR-kódja

Gyümölcsmosoly QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →