Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Gyereknap a Margitszigeten – 2013. május 25.

írta   /   2013-05-22  /   nincs hozzászólás

gyereknapmargitszigeten

Látványos hidrológiai kísérletekkel, vízipisztolyos mini árvízzel, tudományos-ismeretterjesztő kvízzel várják a kicsiket és a nagyobbakat a Danube Flow – Hív a Duna! gyereknapi programjára május 26-án 10 és 16 óra között a Margitszigeten.

A margitszigeti rendezvényen a családok a startnál, a Holdudvarban szerezhetik be a Duna páratlan természeti és társadalmi adottságaival kapcsolatos feladatlapot, amelyhez segítséget is kapnak. A második helyszínen az MTA Duna-kutató Intézetének munkatársai mutatnak be látványos hidrológiai kísérleteket, valamint rövid előadásokat tartanak a látható és láthatatlan dunai élőlényekről. A rákokat, halakat, mikrobákat bárki megnézheti mikroszkóppal, egy terepasztalon pedig bemutatják a folyódinamikát is – részletezte a szervezők közleménye.

Meríts a Dunából!

A kvízjáték harmadik állomásán a tavaly nagy sikert aratott Meríts a Dunából! elnevezésű program jelentkezik. A Tér-kép-mozaik nevű játékot is kipróbálhatják a gyerekek, amelyben a Duna budapesti szakaszának térképén a gyerekeknek kell elhelyezniük a Parlament, a Szabadság-szobor, a hidak és egyéb ismert építmények kartonból kivágott másolatait. Ugyanitt a kicsik vízipisztolyok segítségével mini árvízzel önthetnek el egy legóvárost, és újdonságként játékhalakat foghatnak ki egy medencéből.

A feladatok teljesítéséért és a helyes megoldásokért összesen kilenc pecsétet lehet összegyűjteni. A kvíz végén a játékosok Dunakavicsot kapnak, a nap végén pedig egy dunai hajóutazást is kisorsolnak a részt vevő családok között.

Öko-kézműves foglalkozás is lesz

A Holdudvarban 10 és 16 óra között öko-kézműves foglalkozásokat is tartanak: kicsik és nagyok újrahasznosított anyagokból és szelektív hulladékból, például kidobásra ítélt papírdobozokból és műanyag palackokból készíthetnek épületeket, és vághatnak, ragaszthatnak, rajzolhatnak, színezhetnek.

Jaskó Bálint, a KOMA Társulat művésze 11 és 14 órától egyszemélyes, a Dunáról és a vízcseppekről szóló interaktív gyerekszínházi előadással szórakoztatja az egybegyűlteket.
Forrás: MNO

hirdetés

az oldal QR-kódja

Gyereknap a Margitszigeten – 2013. május 25. QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →