Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Gyerekeknek vitt adományokat és víztisztítást végez a Baptista Szeretetszolgálat a Fülöp-szigeteken

írta   /   2013-11-29  /   nincs hozzászólás

Gyerekeknek vittek adományokat és víztisztító készülékkel is segítenek a túlélők ellátásában a Baptista Szeretetszolgálat magyar munkatársai a katasztrófa sújtotta Fülöp-szigeteken – közölte a segélyszervezet.

baptista  A szeretetszolgálat második csapata csütörtökön állt munkába a Fülöp-szigetek Haiyan tájfun által sújtott térségében. Magukkal vitték azokat a magyar adományokat, amelyekkel a tájfun gyermek túlélőit támogatják a segélyszervezet helyi partnerei. Találkoznak a támogatott gyerekekkel és folytatják a tervezett gyermekotthon előkészítését.
Ezzel egy időben a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi mentőcsapata a víztisztításban és egészségügyi ellátásban segít. Pavelcze László, a nemzetközi csapat vezetője elmondta: az általuk használt technológia óránként mintegy négy-ötszáz liter szennyezett vízből is képes ivóvizet előállítani.
A Haiyan tájfun november 8-án érte el a Fülöp-szigeteket. A katasztrófa halálos áldozatainak száma a legutóbbi adatok szerint meghaladta az ötezret. Az ENSZ adatai szerint továbbra is másfél millió gyermeket fenyeget élelmiszerhiány a tájfun pusztításai nyomán.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Gyerekeknek vitt adományokat és víztisztítást végez a Baptista Szeretetszolgálat a Fülöp-szigeteken QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →