Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Gyerekek szenvedtek klórgázmérgezést Alsópáhokon

írta   /   2013-12-08  /   nincs hozzászólás

Klórgázmérgezést szenvedett négy kisgyerek Alsópáhokon, egy szálloda medencéjének közelében – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján. A szálloda igazgatóhelyettese  azt mondta: karbantartás után visszamaradt gázbuborék okozhatta a gáz kiáramlását.

klórgáz   A rendőrség arról adott hírt, hogy az elsődleges orvosi vélemény szerint egy négyéves, két hároméves és egy alig egyéves kisgyerek kapott klórgázmérgezést péntek este egy alsópáhoki szállodában. A gyanú szerint az egyik medencéből szabadult fel a gáz, amelytől a gyerekek rosszul lettek.
A mentők a helyszínen látták el a sérülteket, azonban az egyik kisgyermek állapota rosszabb lett, ezért a szülők kórházba vitték őt.
A katasztrófavédelem egységei lezárták a medence környékét, kiürítették az uszodát és vizsgálatot indítottak. A keszthelyi rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen.
Soós Éva, a négycsillagos Kolping Hotel igazgatóhelyettese  elmondta: a négy kisgyerek légzési nehézségekre panaszkodott péntek este, ezért hívtak orvost hozzájuk. Az orvos javaslatára ezek után nem egy, hanem két kisgyereket szállítottak megfigyelésre kórházba, de szombaton már ők is visszatérhettek a hotelbe.
Az igazgatóhelyettes kifejtette: a klórgáz kiáramlását az okozhatta, hogy korábban karbantartási munkálatokat végeztek az uszoda medencetér alatt található gépészeti berendezésein, és gázbuborék maradt a csövekben. A karbantartás után a víznyomás a medencébe préselte ezt a kis mennyiségű gázzal telített buborékot, amely a rosszulléteket okozta.
A szállodában nem okozott komoly fennakadást a klórgáz szivárgása, a medencéket pedig – a szakhatóságok vizsgálata után – már péntek estétől újból használhatják a vendégek – fűzte hozzá Soós Éva.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Gyerekek szenvedtek klórgázmérgezést Alsópáhokon QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →